Οργανισμός Α.Ε.

Καθένας από εμάς είναι κάτοχος μιας μεγάλης εταιρίας με Διευθυντή, Οικονομική Διεύθυνση και υπάλληλους. Η οικονομική διεύθυνση κάθε εταιρίας ρυθμίζει την λειτουργία της, βάση των εσόδων και το εξόδων που προκύπτουν. Τακτοποιεί τις οικονομικές υποχρεώσεις, πληρώνει τους υπαλλήλους της και διαχειρίζεται τα έσοδα με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της.

Ανάλογο ρόλο έχει και ο μεταβολισμός στον οργανισμό. Διαχειρίζεται την ενέργεια που προσλαμβάνει ανάλογα με την λειτουργία και τις καύσεις που προκύπτουν. Αποταμιεύει ενέργεια (με τη μορφή λίπους) κάθε φορά που έχει περίσσεια και μειώνει τον ρυθμό κάθε εργασίας όταν παρουσιάζεται έλλειψη. Επίσης, προπληρώνει με ενέργεια τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες τους, όταν υπάρχει διαθέσιμη και τους την παρέχει αναδρομικά σε περιπτώσεις έλλειψης.

Σε αυτή την διαδικασία κρύβεται και το μυστικό της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους και πιο συγκεκριμένα: ο οργανισμός προσλαμβάνει υπαλλήλους με τρίωρες συμβάσεις και κάθε υπάλληλος έχει υποχρέωση να φροντίζει όλες του τις λειτουργίες στη βάρδιά του. Οι βασικές βάρδιες ξεκινούν με το ξύπνημα του οργανισμού και ολοκληρώνονται με τον βραδινό ύπνο. Έτσι αν ένας οργανισμός ξυπνάει στις 8:00 και κοιμάται στις 23:00 απαιτεί 15/3=5 βάρδιες φροντίδας δηλαδή 5 γεύματα δηλαδή 5 πληρωμές. Δεδομένου ότι κάθε βάρδια προπληρώνεται θα πρέπει εσύ να φροντίσεις ώστε τα έσοδα (ενέργεια) να προκύπτουν στην ώρα τους. Περικοπές, καθυστερήσεις και απώλεια κεφαλαίου αναγκάζει την οικονομική διεύθυνση (μεταβολισμό) να μειώσει τις λειτουργίες και την φροντίδα του οργανισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αναδρομική πληρωμή (1-2 μεγάλα γεύματα μέσα στη μέρα) δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς η εργασία των υπαλλήλων γίνεται καταναγκαστική και η συσσώρευση κεφαλαίου δεν αποφέρει τόκους. Συσσώρευση κεφαλαίου = Παχυσαρκία.

Έχεις τη τύχη να μπορείς να δημιουργείς έσοδα για τον οργανισμό σου από πάρα πολλές πηγές (τρόφιμα και ποτά). Με μία μικρή σχετικά φροντίδα, μπορείς να κάνεις τον μεταβολισμό πάμπλουτο και κάθε κύτταρο του οργανισμού (υπάλληλο) να λειτουργεί στο έπακρο μετατρέποντας κάθε συσσωρευμένο κεφάλαιο σε χρυσή επένδυση.

Στο πλάι σου για κάθε επένδυση, ο οικονομικός σύμβουλος οργανισμών:

Κάρλος Στυλιανός
Διαιτολόγος Διατροφολόγος