Μανιταροπιτάκια

Μανιταροπιτάκια: Υλικά για 15 πιτάκια
  • 250 γρ. έτοιμη ζύμη κουρού
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα champignon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια,
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε τη γέμιση.
  4. Ανοίγουμε και χαράζουμε τη ζύμη κουρού σε τετραγωνάκια (μέγεθος και πάχος σουβέρ), τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε τετραγωνάκι και κλείνουμε σε τρίγωνα πιέζοντας τη ζύμη στις άκρες.
  5. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση ανά μανιταροπιτάκι 40γρ.

Ενέργεια: 90 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 6 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.