Μαλαθροβαφλάκια αλμυρά

Μαλαθροβαφλάκια αλμυρά: Υλικά για 8 μερίδες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 100 ml μπύρα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μάλαθρο ή άνηθο 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1⁄2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. φέτα
  • 20 ντοματίνια
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και ψήνουμε σε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι κοσκινισμένο και την μπύρα.
  3. Προσθέτουμε τα μαραμένα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  4. Ψήνουμε σε βαφλιέρα, τοστιέρα ή τηγανάκι μια μικρή ποσότητα μείγματος 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και ντοματίνια.
Θρεπτική ανάλυση ανά μαλαθροβαφλάκι αλμυρό με φέτα και ντοματίνια 250γρ.

Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.