Μαλαθροβαφλάκια αλμυρά: Υλικά για 8 μερίδες |
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 ml μπύρα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι μάλαθρο ή άνηθο 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1⁄2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. φέτα
- 20 ντοματίνια
|
Εκτέλεση |
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και ψήνουμε σε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι κοσκινισμένο και την μπύρα.
- Προσθέτουμε τα μαραμένα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε βαφλιέρα, τοστιέρα ή τηγανάκι μια μικρή ποσότητα μείγματος 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και ντοματίνια.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μαλαθροβαφλάκι αλμυρό με φέτα και ντοματίνια 250γρ.
Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ. |