Apple bread: Υλικά για 10 φέτες |
- 2 κόκκινα μήλα
- 2 κούπες βρώμη
- 1/3 κούπας γάλα
- 1/3 κούπας μέλι
- 4 κ.γ. baking powder
- βανίλια
- κανέλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη ή τα αλέθουμε στο multi και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αλέθουμε τη βρώμη στο multi μέχρι να γίνει πούδρα (μην χρησιμοποιήσεις αλεύρι βρώμης καθώς δεν ταιριάζει στην συγκεκριμένη συνταγή και δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα) και μετά τη μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με τα μήλα.
- Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη (άφησε το μέλι τελευταίο για να μην κολλήσει στον πάτο του μπολ).
- Μεταφέρουμε σε μικρή φόρμα 21 Χ 14 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
|
Tip |
Μην δοκιμάσεις το κόλπο με το μαχαίρι γιατί το μηλόψωμο διατηρεί μια σχετική υγρασία, θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο από το χρώμα του.
Το μηλόψωμο δεν φουσκώνει όπως ένα κλασικό κέικ, θα φτάσει λίγο πιο πάνω από το χείλος της φόρμας. |
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 70 γρ. apple bread
Ενέργεια: 185 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 7,5 γρ. |