Χοιρινό φρικασέ: Υλικά για 5 μερίδες |
- 700 γρ. χοιρινή σπάλα άπαχη
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1⁄2 κ.γ. πιπέρι
- 1 αυγό χυμό από δύο λεμόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο 30 γρ. 1 ποτήρι νερό 250 ml
- 1 ποτηράκι κρασί 100 ml
|
Εκτέλεση |
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μία χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του.
- Σβήνουμε με το κρασί για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τον ατμό και προσθέτουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο να βράσουν για 5-6 λεπτά.
- Τέλος παρασκευάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά το αυγό και ρίχνοντας αργά αργά το χυμό λεμονιού με 2 κουτάλες ζεστό ζωμό φαγητού.
- Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε!
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 300γρ. χοιρινό φρικασέ
Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 8 γρ.
Πρωτεΐνη: 40 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ. |