Χοιρινό φρικασέ στην χύτρα

Χοιρινό φρικασέ: Υλικά για 5 μερίδες
  • 700 γρ. χοιρινή σπάλα άπαχη
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1⁄2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 αυγό χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 30 γρ. 1 ποτήρι νερό 250 ml
  • 1 ποτηράκι κρασί 100 ml
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε μία χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του.
  4. Σβήνουμε με το κρασί για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε τον ατμό και προσθέτουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο να βράσουν για 5-6 λεπτά.
  6. Τέλος παρασκευάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά το αυγό και ρίχνοντας αργά αργά το χυμό λεμονιού με 2 κουτάλες ζεστό ζωμό φαγητού.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε!
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 300γρ. χοιρινό φρικασέ

Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 8 γρ.
Πρωτεΐνη: 40 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.