Χριστουγεννιάτικες μπάρες: Υλικά για 20 μερίδες |
- 200 γρ. φουντούκια ανάλατα ψημένα σπασμένα
- 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα σπασμένα
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. ταχίνι ή βούτυρο ξηρών καρπών
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο ξύσμα από ένα πορτοκάλι
|
Εκτέλεση |
- Σπάμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ώστε να έρθουν σε μέγεθος φακής.
- Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα βάζουμε στη φωτιά να καβουρδιστούν.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τετραγωνίζουμε το μείγμα. Όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και απλώνουμε να πάνε παντού.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 30 γρ. χριστουγεννιάτικη μπάρα
Ενέργεια: 170 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 9 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ. |