Φασολάκια με πατάτες γιαχνί

Φασολάκια με πατάτες γιαχνί: Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κτψ 300 γρ.
  • (3 μέτριες) πατάτες χοντροκομμένες 100 γρ.
  • (2 μεγάλα) καρότα σε κύβους 100 γρ.
  • (2 μέτρια) κρεμμύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. χυμό ντομάτας φρέσκο ή κονσέρβα
  • 1000 ml βραστό νερό
  • 5 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
  • 2,5 γρ. ( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
  • 90 γρ. (6 κ.σ.) ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
  2. Ακολουθούν τα φασολάκια, το αλάτι και το πιπέρι φέρνοντάς τα πάνω κάτω για 3-4 λεπτά.
  3. Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το μισό νερό.
  4. Μόλις πάρει βράση κλείνουμε τη χύτρα για 10 λεπτά ή σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 30-40 λεπτά προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό βραστό.
  5. Βράζουμε για λίγα λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να δέσουμε το φαγητό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 400γρ. φασολάκια με πατάτες γιαχνί

Ενέργεια: 260 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.