Φασολάκια με πατάτες γιαχνί: Υλικά για 6 μερίδες |
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κτψ 300 γρ.
- (3 μέτριες) πατάτες χοντροκομμένες 100 γρ.
- (2 μεγάλα) καρότα σε κύβους 100 γρ.
- (2 μέτρια) κρεμμύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. χυμό ντομάτας φρέσκο ή κονσέρβα
- 1000 ml βραστό νερό
- 5 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
- 2,5 γρ. ( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
- 90 γρ. (6 κ.σ.) ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Ακολουθούν τα φασολάκια, το αλάτι και το πιπέρι φέρνοντάς τα πάνω κάτω για 3-4 λεπτά.
- Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το μισό νερό.
- Μόλις πάρει βράση κλείνουμε τη χύτρα για 10 λεπτά ή σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 30-40 λεπτά προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό βραστό.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να δέσουμε το φαγητό.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 400γρ. φασολάκια με πατάτες γιαχνί
Ενέργεια: 260 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ. |
|