Φάβα

Φάβα: Υλικά για 6 μερίδες
  • 500 γρ. Φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1,5 λίτρο νερό
  • 5 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
  • 2,5 γρ.( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
  • 90 γρ. (6 κ.σ.) ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη φάβα ώσπου να πάρει βράση. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε συνεχώς για τα πρώτα λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
  3.  Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να την καταναλώσουμε.
  5. Πριν την κατανάλωση την αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Σερβίρουμε με λίγη κάπαρη και κρεμμυδάκι.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 250γρ. φάβα

Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Πρωτεΐνη: 21 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.