Φάβα: Υλικά για 6 μερίδες |
- 500 γρ. Φάβα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1,5 λίτρο νερό
- 5 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
- 2,5 γρ.( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
- 90 γρ. (6 κ.σ.) ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη φάβα ώσπου να πάρει βράση. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε συνεχώς για τα πρώτα λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
- Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να την καταναλώσουμε.
- Πριν την κατανάλωση την αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Σερβίρουμε με λίγη κάπαρη και κρεμμυδάκι.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 250γρ. φάβα
Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Πρωτεΐνη: 21 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ. |