Κρέμα σιμιγδαλιού: Υλικά για 4 μερίδες |
- 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 400 ml νερό
- 200 ml χυμός μήλου
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. κανέλα
|
Εκτέλεση |
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό μαζί με το χυμό να ζεσταθούν.
- Προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η κρέμα.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
|
Tip |
Μπορούμε να προσθέσουμε 5 κοταλιές ζάχαρη (50 γρ.) αν θέλουμε την κρέμα πιο γλυκιά την ώρα που ζεσταίνεται το νερό και επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό μήλου με οποιαδήποτε άλλη γεύση. |
Aνά μερίδα 150 γρ. κρέμα σιμιγδαλιού
Ενέργεια 150 θερμίδες (185 kcal με ζάχαρη )
Υδατάνθρακες: 30 γρ. (40 γρ. με ζάχαρη)
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Λιπαρά: 1,5 γρ. |