Κρέμα σιμιγδαλιού

Κρέμα σιμιγδαλιού: Υλικά για 4 μερίδες
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 400 ml νερό
  • 200 ml χυμός μήλου
  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό μαζί με το χυμό να ζεσταθούν.
  2. Προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η κρέμα.
  4. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε 5 κοταλιές ζάχαρη (50 γρ.) αν θέλουμε την κρέμα πιο γλυκιά την ώρα που ζεσταίνεται το νερό και επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό μήλου με οποιαδήποτε άλλη γεύση.
Aνά μερίδα 150 γρ. κρέμα σιμιγδαλιού

Ενέργεια 150 θερμίδες (185 kcal με ζάχαρη )
Υδατάνθρακες: 30 γρ. (40 γρ. με ζάχαρη)
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Λιπαρά: 1,5 γρ.