Κρέπες νηστίσιμες με σπιτική μερέντα

Κρέπες νηστίσιμες με σπιτική μερέντα: Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι (125 γρ.) αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) ρόφημα φουντουκιού με σοκολάτα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 30 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 100 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 3 κ.γ. (15 γρ.) κακάο
Εκτέλεση
Η ζύμη για τις κρέπες:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρόφημα φουντουκιού και τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking κοσκινισμένο χτυπώντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ μείγμα κρέπας στο κέντρο και περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθεί.
  2. Ψήνουμε ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
  3. Αλείφουμε τις κρέπες με τη σπιτική μερέντα, τις κάνουμε ρολάκια και σερβίρουμε.

Η σπιτική μερέντα:

  1. Σε ένα blender βάζουμε τα φουντούκια με το κακάο και τα δουλεύουμε 4-5 λεπτά ώσπου να γίνουν αλοιφή.

 

Θρεπτική ανάλυση ανά κρέπα νηστίσιμη με σπιτική μερέντα 80 γρ.

Ενέργεια 270 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.