Θρεπτικές κρέπες βρώμης: Υλικά για 6 κρέπες |
- 2 αυγά
- 150 γρ. βρώμη αλεσμένη στο blender
- 50 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. γάλα
|
Εκτέλεση |
- Αλέθουμε σε ένα blender τη βρώμη.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και προσθέτουμε μια ποσότητα μείγματος ώστε να καλύψουμε το κέντρο του τηγανιού. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να δημιουργηθεί η κρέπα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια σπάτουλα γυρνάμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Tip |
Συνοδεύουμε με γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδα, βούτυρο ξηρών καρπών, σταγόνες σοκολάτας, φρούτα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. |
Θρεπτική ανάλυση ανά κρέπα βρώμης 70 γρ.
Ενέργεια: 150 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ. |