Κρέπες βρώμης

Θρεπτικές κρέπες βρώμης: Υλικά για 6 κρέπες
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. βρώμη αλεσμένη στο blender
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. γάλα
Εκτέλεση
  1. Αλέθουμε σε ένα blender τη βρώμη.
  2. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
  3. Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και προσθέτουμε μια ποσότητα μείγματος ώστε να καλύψουμε το κέντρο του τηγανιού. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να δημιουργηθεί η κρέπα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια σπάτουλα γυρνάμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Tip

Συνοδεύουμε με γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδα, βούτυρο ξηρών καρπών, σταγόνες σοκολάτας, φρούτα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Θρεπτική ανάλυση ανά κρέπα βρώμης 70 γρ.

Ενέργεια: 150 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.