Λαχανοκεφτέδες: Υλικά για 20 κεφτέδες |
- 1/2 κιλό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γρ. κατίκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό χωρισμένο
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Βράζουμε το λάχανο για 5-6 λεπτά, αποσύρουμε και στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός.
- Μεταφέρουμε το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τους λαχανοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα , ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά 150γρ.( 3 λαχανοκεφτέδες)
Ενέργεια: 160 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ. |