Λαχανοκεφτέδες

Λαχανοκεφτέδες: Υλικά για 20 κεφτέδες
  • 1/2 κιλό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κατίκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό χωρισμένο
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το λάχανο για 5-6 λεπτά, αποσύρουμε και στραγγίζουμε.
  2.  Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός.
  3. Μεταφέρουμε το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  4. Πλάθουμε τους λαχανοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα , ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Θρεπτική ανάλυση ανά 150γρ.( 3 λαχανοκεφτέδες)

Ενέργεια: 160 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ.