Λαχανόπιτα: Υλικά για 8 μερίδες |
Υλικά για το φύλλο
- 250 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 130 γρ. νερό
- 20 γρ. ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
Υλικά για τη γέμιση
- 1/2 κιλό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γρ. κατίκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό χωρισμένο
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά
- Βράζουμε το λάχανο για 5-6 λεπτά, αποσύρουμε και στραγγίζουμε
- Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός.
- Μεταφέρουμε το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τα φύλλα με ένα πλάστη και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, 2 φύλλα κάτω, γέμιση και δύο φύλλα από πάνω λαδώνοντάς τα
- Κόβουμε την πίτα πριν ψηθεί για να ελευθερωθούν οι ατμοί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
|
Ανά κομμάτι 220γρ. λαχανόπιτα
Ενέργεια: 300 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Πρωτεΐνη: 10 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ. |