Λαζάνια με σπανάκι

 

Λαζάνια με σπανάκι: Υλικά για 6 μερίδες
  • 250 γρ. Λαζάνια
  • 1000 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο ή (500 γρ. εβαπορέ+500 γρ. νερό)
  • 100 γρ. corn flour
  • 10 γρ. (2 κ.γ.) αλάτι
  • 2,5 γρ.( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
  • 1⁄2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτουμε το 1κ.γ αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μόλις σωθούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το μισό ντομάτας και στη συνέχεια μια στρώση λαζάνια.
  4. Συνεχίζουμε με το σπανάκι και το τυρί και επαναλαμβάνουμε 3-4 στρώσεις.
  5. Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια.
  6. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα.
  7. Ρίχνουμε 900 γρ. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, στη συνέχεια διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο γάλα.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με το μοσχοκάρυδο, και 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η κρέμα την βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 450γρ λαζάνια με σπανάκι

Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 50 γρ.
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Λιπαρά: 13 γρ.