Λαζάνια με σπανάκι: Υλικά για 6 μερίδες |
- 250 γρ. Λαζάνια
- 1000 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο ή (500 γρ. εβαπορέ+500 γρ. νερό)
- 100 γρ. corn flour
- 10 γρ. (2 κ.γ.) αλάτι
- 2,5 γρ.( 1⁄2 κ.γ.) πιπέρι
- 1⁄2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
|
Εκτέλεση |
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτουμε το 1κ.γ αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις σωθούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το μισό ντομάτας και στη συνέχεια μια στρώση λαζάνια.
- Συνεχίζουμε με το σπανάκι και το τυρί και επαναλαμβάνουμε 3-4 στρώσεις.
- Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα.
- Ρίχνουμε 900 γρ. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, στη συνέχεια διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο γάλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με το μοσχοκάρυδο, και 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η κρέμα την βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 450γρ λαζάνια με σπανάκι
Ενέργεια: 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 50 γρ.
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Λιπαρά: 13 γρ. |