Μαλαθροβαφλάκια γλυκά: Υλικά για 4 μερίδες |
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 ml μπύρα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι μάλαθρο ή άνηθο 1 κρεμμύδι ξερό
- 1⁄2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. μέλι
|
Εκτέλεση |
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι κοσκινισμένο και την μπύρα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε βαφλιέρα, τοστιέρα ή τηγανάκι μια μικρή ποσότητα μείγματος 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ανθότυρο και μέλι.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μαλαθρόβαφλάκι γλυκό με ανθότυρο και μέλι 250 γρ.
Ενέργεια 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 48 γρ.
Πρωτεΐνη: 17 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ. |