Μαλαθροβαφλάκια γλυκά

Μαλαθροβαφλάκια γλυκά: Υλικά για 4 μερίδες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 ml μπύρα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μάλαθρο ή άνηθο 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1⁄2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι κοσκινισμένο και την μπύρα.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  4. Ψήνουμε σε βαφλιέρα, τοστιέρα ή τηγανάκι μια μικρή ποσότητα μείγματος 2-3 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με ανθότυρο και μέλι.
Θρεπτική ανάλυση ανά μαλαθρόβαφλάκι γλυκό με ανθότυρο και μέλι 250 γρ.

Ενέργεια 400 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 48 γρ.
Πρωτεΐνη: 17 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.