Μπανανοκέικ

Μπανανοκέικ: Υλικά για 15 μερίδες
  • 3 ώριμες μπανάνες (300 γρ.)
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο (λευκό ή σοκολατούχο)
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γλ baking powder
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, την κανέλα και το baking.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε ελαφρά.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια καλύπτοντάς τα έως τη μέση.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 60 γρ. μπανανοκέικ

Ενέργεια: 160 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,6 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ.