Μπανανοκέικ: Υλικά για 15 μερίδες |
- 3 ώριμες μπανάνες (300 γρ.)
- 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γάλα φρέσκο (λευκό ή σοκολατούχο)
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γλ baking powder
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
|
Εκτέλεση |
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, την κανέλα και το baking.
- Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια καλύπτοντάς τα έως τη μέση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 60 γρ. μπανανοκέικ
Ενέργεια: 160 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,6 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ. |