Μπανανοψωμάκια: Υλικά για 14 μερίδες |
- 3 ώριμες μπανάνες (300 γρ.)
- 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 2 δόσεις βανίλια
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. baking powder
|
Εκτέλεση |
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, την κανέλα και το baking.
- Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τις μπανάνες και ζυμώνουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια καλύπτοντάς τα έως τη μέση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 50γρ. μπανανοψωμάκι
Ενέργεια: 145 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Λιπαρά: 6 γρ. |