Μπανανοψωμάκια

Μπανανοψωμάκια: Υλικά για 14 μερίδες
  • 3 ώριμες μπανάνες (300 γρ.)
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, την κανέλα και το baking.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τις μπανάνες και ζυμώνουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια καλύπτοντάς τα έως τη μέση.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 50γρ. μπανανοψωμάκι

Ενέργεια: 145 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Λιπαρά: 6 γρ.