Χριστουγεννιάτικες μπάρες μπακλαβά: Υλικά για 20 μερίδες |
- 200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο ξύσμα από ένα πορτοκάλι
|
Εκτέλεση |
- Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα φουντούκια, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το λάδι να ψηθούν ελαφρώς για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το ταχίνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βρώμη.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητική επιφάνεια διαστάσεων 20×20 εκ. και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Καταψύχουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγουμε κάθε τετράγωνο με λαδόκολλα. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 30 γρ. χριστουγεννιάτικη μπάρα μπακλαβά
Ενέργεια: 168 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 8 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ. |