Μπρόκολο ογκρατέν (vegan edition): Υλικά για 5 μερίδες |
- 2 μέτρια Μπρόκολα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- ½ λίτρο φυτικό γάλα
- 50 γρ. corn four
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
- 2 γρ. μοσχοκάρυδο vegan τυρί που λειώνει
|
Εκτέλεση |
- Σε νερό που βράζει βάζουμε το μπρόκολο σε τουφάκια για τρία λεπτά.
- Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό.
- Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
- Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με τα μπρόκολα και το τυρί κομμένο σε μεγάλα κυβάκια.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας 450 γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίσει να καπνίζει το γάλα προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour και τα μπαχαρικά.
- Μόλις δέσει περιχύνουμε το πυρέξ με την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά κομμάτι 400γρ. μπρόκολο ογκρατέν
Ενέργεια: 270 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Λιπαρά: 16 γρ. |