Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια: Υλικά για 40 κομμάτια
  • 500 γρ. Αλεύρι
  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού (1/2 ποτήρι)
  • 125 ml. λάδι (1/2 ποτήρι)
  • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 ποτήρι)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό και προσθέτουμε τη σόδα, το λάδι, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το baking.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια για 4-5 λεπτά ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Μετά το πέρας των 30 λεπτών κόβουμε τη ζύμη στη μέση, και πλάθουμε δύο χοντρά ρολά περίπου 45 cm το καθένα.
  6. Κόβουμε ανά 2 cm και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση ανά πασχαλινό κουλουράκι 20 γρ.

Ενέργεια: 80 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Πρωτεΐνη: 1,5 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.