Πασχαλινά κουλουράκια: Υλικά για 40 κομμάτια |
- 500 γρ. Αλεύρι
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού (1/2 ποτήρι)
- 125 ml. λάδι (1/2 ποτήρι)
- 100 γρ. ζάχαρη (1/2 ποτήρι)
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. baking powder
|
Εκτέλεση |
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό και προσθέτουμε τη σόδα, το λάδι, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το baking.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια για 4-5 λεπτά ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Μετά το πέρας των 30 λεπτών κόβουμε τη ζύμη στη μέση, και πλάθουμε δύο χοντρά ρολά περίπου 45 cm το καθένα.
- Κόβουμε ανά 2 cm και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά πασχαλινό κουλουράκι 20 γρ.
Ενέργεια: 80 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Πρωτεΐνη: 1,5 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ. |