Σούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι

Σούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι: Υλικά για 2 μερίδες
  • 5-6 καρότα
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
Εκτέλεση
  1. Σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κουρκουμά.
  5. Αλέθουμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ έως ότου γίνουν βελουτέ.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αναθερμαίνουμε όταν χρειαστεί προσθέτοντας λίγο νερό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 400γρ. σούπα βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι

Ενέργεια: 330 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 16 γρ.