Σούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι: Υλικά για 2 μερίδες |
- 5-6 καρότα
- 2 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1,5 λίτρο νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
|
Εκτέλεση |
- Σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κουρκουμά.
- Αλέθουμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ έως ότου γίνουν βελουτέ.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αναθερμαίνουμε όταν χρειαστεί προσθέτοντας λίγο νερό.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 400γρ. σούπα βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι
Ενέργεια: 330 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 16 γρ. |