Σούπα βελουτέ καρότου με μανταρίνι Χίου, κατίκι και καπνιστή πάπρικα: Υλικά για 4 μερίδες |
- 1/2 κιλό καρότα σε χοντρές ροδέλες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 3 μανταρίνια Χίου
- 1/2 λίτρο νερό βρασμένο ή ζωμό λαχανικών
- 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κεσεδάκι κατίκι για το σερβίρισμα
|
Εκτέλεση |
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα με το ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό μανταρινιού και το νερό ή το ζωμό.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την πάπρικα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το ραβδομπλέντερ να πάρουν μια λεία υφή.
- Τη μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά κατίκι και καπνιστή πάπρικα.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 350γρ. σούπα βελουτέ καρότου
Ενέργεια: 220 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 18,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 13,5 γρ. |