Σούπα βελουτέ καρότου με μανταρίνι Χίου, κατίκι και καπνιστή πάπρικα

Σούπα βελουτέ καρότου με μανταρίνι Χίου, κατίκι και καπνιστή πάπρικα: Υλικά για 4 μερίδες
  • 1/2 κιλό καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 3 μανταρίνια Χίου
  • 1/2 λίτρο νερό βρασμένο ή ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι κατίκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα με το ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό μανταρινιού και το νερό ή το ζωμό.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την πάπρικα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το ραβδομπλέντερ να πάρουν μια λεία υφή.
  5. Τη μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά κατίκι και καπνιστή πάπρικα.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 350γρ. σούπα βελουτέ καρότου

Ενέργεια: 220 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 18,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 13,5 γρ.