Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο: Υλικά για 12 κομμάτια
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σ. (20 γρ.) ξύδι
  • 1 κ.γ. (5 γρ.) αλάτι
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 750 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 200 γρ. φέτα
  •  200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή και να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν και ανοίγουμε τα φύλα με έναν πλάστη.
  4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα τυριά.
  5. Απλώνουμε τα φύλα σε ένα ταψί τα δύο φύλα και με ένα πινελάκι αλείφουμε ελαιόλαδο μεταξύ τους.
  6. Προσθέτουμε τη γέμιση και τα άλλα δύο φύλα από πάνω. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Θρεπτική ανάλυση ανά κομμάτι 150γρ. σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Ενέργεια: 300 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 13 γρ.