Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο: Υλικά για 12 κομμάτια |
- 500 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σ. (20 γρ.) ξύδι
- 1 κ.γ. (5 γρ.) αλάτι
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- 750 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 2 κρεμμύδια ξερά
|
Εκτέλεση |
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή και να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.
- Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν και ανοίγουμε τα φύλα με έναν πλάστη.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα τυριά.
- Απλώνουμε τα φύλα σε ένα ταψί τα δύο φύλα και με ένα πινελάκι αλείφουμε ελαιόλαδο μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και τα άλλα δύο φύλα από πάνω. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά κομμάτι 150γρ. σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο
Ενέργεια: 300 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 13 γρ. |