Σπιτική γκρανόλα: Υλικά για 14 μερίδες |
- 200 γρ. βρώμη
- 30 γρ. σπόρους chia ή λιναρόσπορο
- 100 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανάλατα)
- 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
- 5 γρ. κανέλα
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό
- 50 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών (ταχίνι, φυστικοβούτυρο)
|
Εκτέλεση |
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά και στη συνέχεια τα υγρά (χυμό και βούτυρο ξηρών καρπών).
- Μόλις βραχούν όλα τα υλικά τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, σπάμε σε μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε τη γκρανόλα. Στη συνέχεια ψήνουμε για 25-30 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.
- Συνοδεύουμε με γάλα, αριάνι, κεφίρ, γιαούρτι, φρουτοσαλάτα ή και σκέτη!
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 50γρ σπιτική γκρανόλα
Ενέργεια: 150 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ. |