Σπιτική γκρανόλα

Σπιτική γκρανόλα: Υλικά για 14 μερίδες
  • 200 γρ. βρώμη
  • 30 γρ. σπόρους chia ή λιναρόσπορο
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανάλατα)
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. κανέλα
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό
  • 50 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών (ταχίνι, φυστικοβούτυρο)
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά  και στη συνέχεια τα υγρά (χυμό και βούτυρο ξηρών καρπών).
  2.  Μόλις βραχούν όλα τα υλικά τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  3.  Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, σπάμε σε μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε τη γκρανόλα.  Στη συνέχεια ψήνουμε για 25-30 λεπτά ακόμη.
  4.  Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.
  5.  Συνοδεύουμε με γάλα, αριάνι, κεφίρ, γιαούρτι, φρουτοσαλάτα ή και σκέτη!
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 50γρ σπιτική γκρανόλα

Ενέργεια: 150 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ.