Τρουφάκια χουρμά: Υλικά για 25 τρουφάκια |
- 200 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς πυρήνες (κουκούτσια)
- 150 γρ. βρώμη
- 150 ml ζεστό νερό
- 15 γρ. κακάο σε σκόνη
- κακάο ή καρύδα για την επικάλυψη
|
Εκτέλεση |
- Βάζουμε τους χουρμάδες με το νερό να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα blender όλα τα υλικά (χουρμάδες-νερό- κακάο- βρώμη) και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε τρουφάκια και προσθέτουμε λίγη βρώμη αν χρειαστεί για να δέσει το μείγμα και να γίνει πιο εύπλαστο.
- Χρησιμοποιούμε κακάο ή καρύδα ως επικάλυψη.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά τρουφάκι χουρμά 20γρ.
Ενέργεια: 40 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη: 1,5 γρ.
Λιπαρά: 0,5 γρ. |