Τρουφάκια Χουρμά

Τρουφάκια χουρμά: Υλικά για 25 τρουφάκια
  • 200 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς πυρήνες (κουκούτσια)
  • 150 γρ. βρώμη
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 15 γρ. κακάο σε σκόνη
  • κακάο ή καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τους χουρμάδες με το νερό να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα blender όλα τα υλικά (χουρμάδες-νερό- κακάο- βρώμη) και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
  3. Πλάθουμε τρουφάκια και προσθέτουμε λίγη βρώμη αν χρειαστεί για να δέσει το μείγμα και να γίνει πιο εύπλαστο.
  4. Χρησιμοποιούμε κακάο ή καρύδα ως επικάλυψη.
Θρεπτική ανάλυση ανά τρουφάκι χουρμά 20γρ.

Ενέργεια: 40 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη:  1,5 γρ.
Λιπαρά: 0,5 γρ.