Υγιεινό cheesecake με 5 υλικά: Υλικά για 10 μερίδες |
Για τη βάση:
- 250 γρ. (1 πακέτο) μπισκότα τύπου Digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. (1 μέτρια) ώριμη μπανάνα
Για την κρέμα:
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. τυρί κρέμα ή κατίκι
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. μαρμελάδα
- 40 γρ. (3 κ.σ.) νερό
|
Εκτέλεση |
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ.
- Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και τη ζυμώνουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 μπολάκια και την πατάμε δημιουργώντας τη βάση του γλυκού.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια.
- Αραιώνουμε την μαρμελάδα με το νερό και απλώνουμε πάνω από τη κρέμα ολοκληρώνοντας το γλυκό!
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 130 γρ. cheesecake
Ενέργεια: 230 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Λιπαρά: 8 γρ.
|