Ζελέ σοκολάτας: Υλικά για 4 μερίδες |
- 500 ml Γάλα
- 2 κ.σ. σοκολάτα σκόνη
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 5 φύλλα ζελατίνης
|
Εκτέλεση |
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα μπρικάκι παρασκευάζουμε τη σοκολάτα, βάζοντας το γάλα, τη σοκολάτα σκόνη και τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε θερμαίνοντας σε χαμηλή φωτιά το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
- Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στη ζεστή σοκολάτα να διαλυθούν ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μοιράζουμε το ζελέ σε 4 ποτηράκια και το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
- Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες.
|
Ανά μερίδα 150γρ ζελέ σοκολάτας
Ενέργεια: 120 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12γρ.
Πρωτεΐνη: 7γρ.
Λιπαρά: 5γρ. |