Ζελέ σοκολάτας

Ζελέ σοκολάτας: Υλικά για 4 μερίδες
  • 500 ml Γάλα
  •  2 κ.σ. σοκολάτα σκόνη
  •  50 γρ. μαύρη σοκολάτα
  •  5 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  2.  Σε ένα μπρικάκι παρασκευάζουμε τη σοκολάτα, βάζοντας το γάλα, τη σοκολάτα σκόνη και τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε θερμαίνοντας σε χαμηλή φωτιά το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
  3.  Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στη ζεστή σοκολάτα να διαλυθούν ανακατεύοντας συνεχώς.
  4.  Μοιράζουμε το ζελέ σε 4 ποτηράκια και το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
  5.  Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες.
Ανά μερίδα 150γρ ζελέ σοκολάτας

Ενέργεια:  120 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 12γρ.
Πρωτεΐνη:  7γρ.
Λιπαρά: 5γρ.