Φακές στην χύτρα: Υλικά για 4 μερίδες
- 1 μπουκάλι νερό (1,5L)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (50γρ)
- 1 πουμαρό (500 ml)
- 2 σκελίδες σκόρδο (20γρ)
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 πατάτα κομμένη στα 4 (100γρ)
- 2 καρότα (100γρ)
- Μισό σακουλάκι φακές (250γρ)
- 1 κ.γ. αλάτι (5γρ)
- ½ κ.γ. πιπέρι (2γρ)
- 60 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις φάκες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα εκτός από το αλάτι και το λάδι που θα τα προσθέσουμε στο τέλος.
- Κλείνουμε τη χύτρα, σφραγίζουμε. Μόλις αρχίσουν οι ατμοί το βάζουμε στο 3 για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε.
- Την ανοίγουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε να πάρει μια βράση.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 500γρ. φακές
Ενέργεια: 270 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.