Φακές στην χύτρα

Φακές στην χύτρα: Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 μπουκάλι νερό (1,5L)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (50γρ)
  • 1 πουμαρό (500 ml)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (20γρ)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 πατάτα κομμένη στα 4 (100γρ)
  • 2 καρότα (100γρ)
  • Μισό σακουλάκι φακές (250γρ)
  • 1 κ.γ. αλάτι (5γρ)
  • ½ κ.γ. πιπέρι (2γρ)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις φάκες.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα εκτός από το αλάτι και το λάδι που θα τα προσθέσουμε στο τέλος.
  3. Κλείνουμε τη χύτρα, σφραγίζουμε. Μόλις αρχίσουν οι ατμοί το βάζουμε στο 3 για 10 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε.
  5. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
  6. Ανακατεύουμε να πάρει μια βράση.

Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 500γρ. φακές

Ενέργεια: 270 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.