Αρακάς στην γάστρα: Υλικά για 6 μερίδες
-
- 4 πατάτες (400γρ)
- 3 καρότα (150γρ)
- 2 κρεμμύδια (100γρ)
- 1 σακουλάκι αρακά (1 κιλό)
- 1 πακέτο χυμό ντομάτα (500 ml)
- 1 κ.γ. αλάτι (5γρ)
- ½ κ.γ. πιπέρι (2γρ)
- 1 φλιτζανάκι λάδι 90γρ (6 κ.σ.)
- Νερό 2 ποτήρια (400 ml)
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα και ψήνουμε 1 ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παραλλαγή μουσαρακάς
Μπεσαμέλ (+60 θερμίδες ανά μερίδα)
- 1-1/2 κούπα γάλα (500 ml)
- ½ κούπα κρύο γάλα (100 ml)
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ (50γρ)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/3 κ.γ. πιπέρι
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισή κο΄ύπα γάλα.
- Σε ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 1/2 κούπα γάλα.
- Ανακατεύουμε στο τηγάνι όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
- Στραγγίζουμε τον αρακά με μία τρυπητή και περιχύνουμε την κρέμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Θρεπτική ανάλυση ανά 450γρ. αρακά στην γάστρα
Ενέργεια: 340 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.