Αρακάς στην γάστρα

Αρακάς στην γάστρα: Υλικά για 6 μερίδες 

    • 4 πατάτες (400γρ)
    • 3 καρότα (150γρ)
       
    • 2 κρεμμύδια (100γρ)
    • 1 σακουλάκι αρακά (1 κιλό)
    • 1 πακέτο χυμό ντομάτα (500 ml)
    • 1 κ.γ. αλάτι (5γρ)
    • ½ κ.γ. πιπέρι (2γρ)
    • 1 φλιτζανάκι λάδι 90γρ (6 κ.σ.)
    • Νερό 2 ποτήρια (400 ml)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε  όλα τα υλικά στη γάστρα και ψήνουμε 1 ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παραλλαγή μουσαρακάς

Μπεσαμέλ (+60 θερμίδες ανά μερίδα)

  • 1-1/2 κούπα γάλα (500 ml)
  • ½ κούπα κρύο γάλα (100 ml)
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ (50γρ)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισή κο΄ύπα γάλα.
  2. Σε ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 1/2 κούπα γάλα.
  3. Ανακατεύουμε στο τηγάνι όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
  4. Στραγγίζουμε τον αρακά με μία τρυπητή και περιχύνουμε την κρέμα.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Θρεπτική ανάλυση ανά 450γρ. αρακά στην γάστρα

Ενέργεια: 340 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.