Χταπόδι στιφάδο: Υλικά για 5 μερίδες |
- 1,5 κιλό χταπόδι
- 400 γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500γρ Χυμό ντομάτας
- 2κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 4 Μπαχάρια, 2 φύλα δάφνης, 1κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο
|
Εκτέλεση |
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 2 κ.σ. ξύδι και τη βάζουμε στη φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει αρκετά υγρά τα οποία θα τα απορροφήσει στη συνέχεια
- Αν χρησιμοποιούμε χύτρα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά με τη βαλβίδα ενεργή. Διαφορετικά προσθέτουμε νερό βραστό και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 30-40 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Στη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ολόκληρα και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά.
- Βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού στη κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά με ανοιχτό καπάκι ώσπου να δέσει η σάλτσα.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 500 γρ. χταπόδι στιφάδο
Ενέργεια: 400 kcal
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 47 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.
|