Καρμπονάρα light: Υλικά για 5 μερίδες |
- 500γρ ζυμαρικά
- 500γρ γάλα
- 25 γρ corn flour
- 100 γρ μπέικον
- 200 γρ μανιτάρια τεμαχισμένα κονσέρβας
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200γρ κεφαλοτύρι
- 1κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι. αλάτι, λίγο
|
Εκτέλεση |
- Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα σε κρύο νερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα στραγγίζουμε καλά, να τσιγαριστούν.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Διαλύουμε το corn flour μέσα στο γάλα και το προσθέτουμε αργά στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς, μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
- Στραγγίζουμε ξανά τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 320 γρ. καρμπονάρα light
Ενέργεια: 400 kcal
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Πρωτεΐνη: 26 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.
|