Καρμπονάρα light

 

Καρμπονάρα light: Υλικά για 5 μερίδες
  • 500γρ ζυμαρικά
  • 500γρ γάλα
  • 25 γρ corn flour
  • 100 γρ μπέικον
  • 200 γρ μανιτάρια τεμαχισμένα κονσέρβας
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200γρ κεφαλοτύρι
  • 1κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι. αλάτι, λίγο
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα σε κρύο νερό.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα στραγγίζουμε καλά, να τσιγαριστούν.
  3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Διαλύουμε το corn flour μέσα στο γάλα και το προσθέτουμε αργά στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς, μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
  5. Στραγγίζουμε ξανά τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα 320 γρ. καρμπονάρα light

Ενέργεια: 400 kcal
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Πρωτεΐνη: 26 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.