Αλμυρή μπατζίνα με σπανάκι: Υλικά για τη ζύμη |
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 500 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
|
Υλικά για τη γέμιση (12 κομμάτια) |
- 800 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. φέτα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση |
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ ώστε να πάρουν τη μορφή χυλού.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το σπανάκι με το ελαιόλαδο και ψήνεις ώσπου να μαραθεί.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνεις τα 2/3 του χυλού και προσθέτεις το σπανάκι απο πάνω και τη φέτα τριμμένη. Καλύπτεις με τον υπόλοιπο χυλό ώστε το συνολικό πάχος να μην ξεπερνάει τα 2 δάχτυλα και ψήνεις στους 190 βαθμούς για 60 λεπτά.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά κομμάτι μπατζίνας με σπανάκι 180 γρ.
Ενέργεια: 250 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτεΐνη: 10 γρ.
Λιπαρά: 12,5 γρ. |