Αλμυρή μπατζίνα με σπανάκι

Αλμυρή μπατζίνα με σπανάκι: Υλικά για τη ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση (12 κομμάτια)
  • 800 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φέτα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ ώστε να πάρουν τη μορφή χυλού.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το σπανάκι με το ελαιόλαδο και ψήνεις ώσπου να μαραθεί.
  3. Σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνεις τα 2/3 του χυλού και προσθέτεις το σπανάκι απο πάνω και τη φέτα τριμμένη. Καλύπτεις με τον υπόλοιπο χυλό ώστε το συνολικό πάχος να μην ξεπερνάει τα 2 δάχτυλα και ψήνεις στους 190 βαθμούς για 60 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση ανά κομμάτι μπατζίνας με σπανάκι 180 γρ.

Ενέργεια: 250 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Πρωτεΐνη: 10 γρ.
Λιπαρά: 12,5 γρ.