Κοτόσουπα αυγολέμονο: Υλικά για 4μερίδες |
- 600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 πατάτα
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 50γρ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση
|
- Βράζουμε το κοτόπουλο με την πατάτα, τα καρότα και το κρεμμύδι για 25 λεπτά στη χύτρα ή για 50 λεπτά στην κατσαρόλα.
- Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και τα λαχανικά και τον αφήνουμε να συνεχίζει το βρασμό του. Προσθέτουμε βραστό νερό αν χρειάζεται μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι ψηθεί για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με μισοσκεπασμένο καπάκι.
Για το αυγολέμονο
- Με μία κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα 2/3 της κούπας ζωμό.
- Στύβουμε το λεμόνι το βάζουμε μέσα στην κούπα με το ζωμό
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Προσθέτουμε το ζωμό με το λεμόνι σιγά σιγά στα αυγά χτυπώντας συνεχώς με τον αυγογδάρτη ή χρησιμοποιώντας ένα blender.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρύζι από το μάτι.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει μία κρεμμώδη υφή.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα κοτόσουπα αυγολέμονο 350γρ. σούπα +150γρ. κοτόπουλο
Ενέργεια: 480 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 47 γρ.
Πρωτεΐνη: 53 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ. |