Κοτόσουπα αυγολέμονο

Κοτόσουπα αυγολέμονο: Υλικά για 4μερίδες
  • 600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 50γρ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το κοτόπουλο με την πατάτα, τα καρότα και το κρεμμύδι για 25 λεπτά στη χύτρα ή για 50 λεπτά στην κατσαρόλα.
  2. Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και τα λαχανικά και τον αφήνουμε να συνεχίζει το βρασμό του. Προσθέτουμε βραστό νερό αν χρειάζεται μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι ψηθεί για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με μισοσκεπασμένο καπάκι.

Για το αυγολέμονο

  1. Με μία κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα 2/3 της κούπας ζωμό.
  2. Στύβουμε το λεμόνι το βάζουμε μέσα στην κούπα με το ζωμό
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό με το λεμόνι σιγά σιγά στα αυγά  χτυπώντας συνεχώς με τον αυγογδάρτη ή χρησιμοποιώντας ένα blender.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρύζι από το μάτι.
  6. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει μία κρεμμώδη υφή.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα κοτόσουπα αυγολέμονο 350γρ. σούπα +150γρ. κοτόπουλο

Ενέργεια: 480 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 47  γρ.
Πρωτεΐνη: 53 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ.