Ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ

Ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ: Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κιλό ψάρια για σούπα (π.χ. μπακαλιάρο)
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το ψάρι με τις πατάτες και τα καρότα και το κρεμμύδι 20-25 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε τον ζωμό από το ψάρι και τα λαχανικά.
  3. Προσθέτουμε ξανά στο ζωμό τα βραστά λαχανικά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τη σούπα.
  4. Ξεκοκαλίζουμε το ψάρι και σερβίρουμε μέσα ή δίπλα στη σούπα.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ 350γρ. σούπα + 350γρ. ψάρι

Ενέργεια: 450 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 14  γρ.
Πρωτεΐνη:  58 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.