Μανιτάρια porto bello γεμιστά με κοτόπουλο και κρέμα

Μανιτάρια porto bello γεμιστά με κοτόπουλο και κρέμα: Υλικά για 5 μερίδες
  • 500γρ μανιτάρια porto bello
  • 500γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 500γρ γάλα 
  • 50γρ corn flour
  • Αλάτι πιπέρι 
  • 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο 
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψακι στο φούρνο για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε το φιλέτο για 25 λεπτά και το ψιλοκόβουμε προσθέτωντας λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  2. Στην κατσαρόλα που βρασαμε το κοτόπουλο βαζουμε 400γρ γάλα να ζεσταθεί με ένα 1/2 κ.γ αλάτι και 1/2  κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο. Στα υπόλοιπα 100ml γάλα διαλύουμε το corn flour. Μόλις το γάλα που ζεσταίναμε αρχίσει να καπνίζει προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα. 
  3. Προσθέτουμε στη κρέμα το κοτόπουλο και όλο το τυρί.
  4. Βάζουμε στα μανιτάρια τη γέμιση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
  5. Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να γεμίσουμε και άλλα λαχανικά όπως κόκκινες πιπεριές.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο και κρέμα 350 γρ. 

Ενέργεια: 350 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 17 γρ.
Πρωτεΐνη: 45  γρ.
Λιπαρά: 11 γρ.