Μανιτάρια porto bello γεμιστά με κοτόπουλο και κρέμα: Υλικά για 5 μερίδες |
- 500γρ μανιτάρια porto bello
- 500γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 500γρ γάλα
- 50γρ corn flour
- Αλάτι πιπέρι
- 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
|
Εκτέλεση |
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψακι στο φούρνο για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε το φιλέτο για 25 λεπτά και το ψιλοκόβουμε προσθέτωντας λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Στην κατσαρόλα που βρασαμε το κοτόπουλο βαζουμε 400γρ γάλα να ζεσταθεί με ένα 1/2 κ.γ αλάτι και 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο. Στα υπόλοιπα 100ml γάλα διαλύουμε το corn flour. Μόλις το γάλα που ζεσταίναμε αρχίσει να καπνίζει προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε στη κρέμα το κοτόπουλο και όλο το τυρί.
- Βάζουμε στα μανιτάρια τη γέμιση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
- Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να γεμίσουμε και άλλα λαχανικά όπως κόκκινες πιπεριές.
|
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο και κρέμα 350 γρ.
Ενέργεια: 350 θερμίδες (kcal)
Υδατάνθρακες: 17 γρ.
Πρωτεΐνη: 45 γρ.
Λιπαρά: 11 γρ. |