- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να τσιγαριστουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον κομματιαζουμε καλά με μια σπάτουλα να πάρει άσπρο χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, 2κ.γ. αλάτι, 1/2κ.γ πιπέρι, 4-5 μπαχαρια και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στην κατσαρόλα που βρασαμε τα μακαρόνια βάζουμε 800γρ γάλα να ζεσταθεί με ένα 1 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο τριμμένο. Στα υπόλοιπα 200ml γάλα διαλύουμε το corn flour. Μόλις το γάλα που ζεσταίναμε αρχίσει να καπνίζει προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε σε στρώσεις τις μισές πένες, το μισό κιμά, το μισό τυρί και ξανά τις υπόλοιπες πέννες, τον υπόλοιπο κιμά και το υπόλοιπο τυρί. Περιμένουμε όλη την κρέμα από πάνω και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180βαθμους ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
|