Σολομός με σάλτσα πορτοκάλι – μέλι

Σολομός με σάλτσα πορτοκάλι και μέλι: Υλικά για 2 μερίδες
  • 2 φιλέτα σολομού 500γρ
  • χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
     
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τοποθετούμε μέσα 2 φιλέτα σολομού. 
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα σολομού με σάλτσα πορτοκάλι και μέλι 350 γρ. 

Ενέργεια: 450 (kcal)
Υδατάνθρακες: 22  γρ.
Πρωτεΐνη: 53 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.