ΑΥΓΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ

Αυγό τηγανητό: Υλικά για 1 μερίδα 

  • 1 αυγό
  • 15 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σπάμε προσεκτικά το αυγό στο τηγάνι.
  3. Τηγανίζουμε για 2-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε τον κρόκο (μελάτο ή σφιχτό). Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ζεστό λάδι πάνω από τον κρόκο με ένα κουτάλι για να ψηθεί πιο ομοιόμορφα.
  4. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Θρεπτική ανάλυση ανά αυγό τηγανητό 100 γρ. 

Ενέργεια: 256 (kcal)
Υδατάνθρακες: 1,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 9 γρ.
Λιπαρά: 24 γρ.