ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ

Αυγό βραστό: Υλικά για 1 μερίδα 

  • 1 αυγό
  • Νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αυγό σε μια μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με κρύο νερό (περίπου 1 εκατοστό πάνω από το αυγό).
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να βράσει.
  3. Μόλις αρχίσει ο έντονος βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για:
  • 3-4 λεπτά για μελάτο κρόκο
  • 6-7 λεπτά για μέτρια σφιχτό κρόκο
  • 9-10 λεπτά για σφιχτό κρόκο
  1. Αμέσως μετά το βράσιμο, βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να καθαρίζεται πιο εύκολα.
Θρεπτική ανάλυση ανά αυγό βραστό 80 γρ. 

Ενέργεια: 124 (kcal)
Υδατάνθρακες: 1,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 9 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.