ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Φασολάδα: Υλικά για 5 μερίδες

  • 250 γρ. φασόλια ξερά 
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
     
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι σέλινο ή 2-3 κλωνάρια σέλερυ
  • Χυμό ντομάτας (500 γρ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα με 1,5 λίτρο νερό για 20 λεπτά
  3. Σε τηγανάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι το καρότο και το σέλινο ή το σέλερυ ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στα φασόλια τα λαχανικά και το χυμό ντομάτας.
  5. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. 
  6. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε ζεστή.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα φασολάδα 450 γρ. 

Ενέργεια: 300 (kcal)
Υδατάνθρακες: 26  γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.