ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Γαρίδες βραστές: Υλικά για 2 μερίδες 

  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • Νερό

  • Λίγο αλάτι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό νερό να βράσει με λίγο αλάτι.
  2. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
  3. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο νερό που βράζει.
  4. Βράζουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ.
  5. Στραγγίζουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με λεμόνι αν θέλουμε.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα γαρίδες βραστές 250 γρ. 

Ενέργεια: 240 (kcal)
Υδατάνθρακες: 1 γρ.
Πρωτεΐνη: 50 γρ.
Λιπαρά: 2,5 γρ.