ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Γιουβαρλάκια: Υλικά για 4 μερίδες 

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 φλιτζανιού ρύζι για σούπα, ωμό
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου (ή νερό).
  4. Ρίχνουμε απαλά τα γιουβαρλάκια στον ζωμό που σιγοβράζει.
  5. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα γιουβαρλάκια και να μαλακώσει το ρύζι.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ή αυγολέμονο. Σερβίρουμε ζεστά.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα γιουβαρλάκια 450 γρ. 

Ενέργεια: 375 (kcal)
Υδατάνθρακες: 13 γρ.
Πρωτεΐνη: 47 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ.