ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ

Καλαμάρι ψητό: Υλικά για 2 μερίδες 

  • 500 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε την ψηστιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σέ ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καλαμάρια με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τρυφερά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε γιατί θα γίνουν σκληρά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα καλαμάρι ψητό 250 γρ. 

Ενέργεια: 330 (kcal)
Υδατάνθρακες: 7,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 36 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.