ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

Κρεατόσουπα: Υλικά για 4 μερίδες 

  • 500 γρ. μοσχάρι για σούπα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

  • 1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σέλερι (προαιρετικά), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το μοσχάρι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι (αν χρησιμοποιείται).
  2. Καλύπτουμε με άφθονο κρύο νερό.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
  4. Σιγοβράζουμε για 1.5 – 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
  5. Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά από τον ζωμό. Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια αν θέλουμε και τα ξαναβάζουμε στη σούπα.
  6. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Σερβίρουμε ζεστή.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα κρεατόσουπα 350 γρ. 

Ενέργεια: 390 (kcal)
Υδατάνθρακες: 6 γρ.
Πρωτεΐνη: 45 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.