ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Λαχανόρυζο: Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για καρολίνα

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη (ή 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα (ή τον πελτέ) και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (ή ζωμό), αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα λαχανόρυζο 350 γρ. 

Ενέργεια: 370 (kcal)
Υδατάνθρακες: 55  γρ.
Πρωτεΐνη: 5,5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.