ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Μακαρόνια με κιμά: Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. ζυμαρικά (όποιο είδος θέλετε)
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή χυμός ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ ή το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε ζεστά.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα μακαρόνια με κιμά 500 γρ. 

Ενέργεια: 590 (kcal)
Υδατάνθρακες: 68 γρ.
Πρωτεΐνη: 40 γρ.
Λιπαρά: 18 γρ.