ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΡΥΖΟ

Μελιτζανόρυζο: Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη (ή 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα (ή τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό) και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών), αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαγειρευτεί το ρύζι.
  7. Σερβίρουμε ζεστό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα μελιτζανόρυζο 300 γρ. 

Ενέργεια: 330 (kcal)
Υδατάνθρακες: 46 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.