ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Μοσχαράκι κοκκινιστό: Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μερίδες
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή χυμό ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες κονκασέ ή το χυμό ντοματας, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι).
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1-1.5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατάτες.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα μοσχαράκι κοκκινιστό 250 γρ. 

Ενέργεια: 400 (kcal)
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Πρωτεΐνη: 44 γρ.
Λιπαρά: 20 γρ.