ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ

Ομελέτα με ασπράδια: Υλικά για 1 μερίδα 

  • 3 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 15 γρ ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ή ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο τηγάνι.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Μπορούμε να ανασηκώσουμε τις άκρες για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  5. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση ή την αφήνουμε ολόκληρη και σερβίρουμε αμέσως.
Θρεπτική ανάλυση ανά ομελέτα με ασπράδια 195 γρ. 

Ενέργεια: 220 (kcal)
Υδατάνθρακες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη: 19 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.