ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΥΓΑ

Ομελέτα με ολόκληρα αυγα: Υλικά για 1 μερίδα 

  • 2 ολόκληρα αυγά
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 15 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει γύρω-γύρω.
  5. Μπορούμε να ανασηκώσουμε τις άκρες με μια σπάτουλα για να ψηθεί και το υγρό μέρος.
  6. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση ή την αφήνουμε ολόκληρη και σερβίρουμε αμέσως.
Θρεπτική ανάλυση ανά ομελέτα με ολόκληρα αυγά 180 γρ. 

Ενέργεια: 380 (kcal)
Υδατάνθρακες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη: 18,5 γρ.
Λιπαρά: 32 γρ.